Bakad Sötpotatis med Fetaostkräm och Belugalinser
Efter söndagens träning var det dags för både middag och lite prepp av matlådor inför den kommande veckan. Det är sällan jag lagar "vanlig" potatis hemma men däremot så är sötpotatis något utav en favorit . I den fullspäckade vardagen har jag fått upp ögognen för att laga mer mat som "laga sig själv" och testade att laga dem halva i ugnen.

Ingredienser:
2 Stora sötpotatisar
150g Fetaost
200g Grekisk yoghurt
50g Grönkål
150g sugar snaps
2 dl Svarta Belugalinser
salt & peppar
olivolja
Timjan
Paprikapulver
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Dela sötpotatisen och skär ett grovt rutnät, utan att skära igenom skalet och lägg dem i en ugnssäker form . Ringla olivolja över och krydda med salt, peppar, paprikapulver och timjan. Beroende på storleke på potatisen tar de ca 30-50 min i ugnen. Koka linserna enligt beksrivning på förpackningen under tiden potatisen är i ugnen. Fetaostkrämen är både så enkel och så god, smula fetaosten och blanda med den grekiska yoghurten, salt, peppar och en god olivolja. Riv grönkålen i mindre bitar och vänd runt den i en skål med salt och olivolja. Känn med en gaffel eller sticka om sötpotatisen är klar och ta ut de ur ugnen när de blivit mjuka och fått färg. Stäng inte av ugnen utan lägg grönkålen på en plåt och låt de gå 5-10 min i ugnen till de också fått lite färg och blivit krispiga. Servera allt tillsammans med sugar snaps och kanske någon avokado.
