Picklad rödlök med ingefära
Picklad rödlök kan vara en av de lättaste sakerna att göra i köket. Det kräver få ingredienser, kort tid att förbereda och passar till så många olika maträtter. Den här gången har jag gjort en vanligt 3-2-1 lag men har gjort en liten egen twist och lagt till ingefära med rödlöken.

Ingredienser
2 rödlökar
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika 12%
Ingefära
Skiva rödlöken så tunt som du vill ha den, jag använder en mandolin med tjocklecken 3-4 mm på skivorna. Skär ingefäran i mindre bitar, jag har i ca 5 cm ingefära men dosera efter egen smak. Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull tills lagen löst sig och är en klar vätska. Ställ lagen åt sidan och låt svalna något innan du häller den över rödlöken och ingefäran. täck över och ställ in i kylen, redan dagen efter kommer löken vara picklad och redo att äta. OBS. Se till att ha en helt ren burk, gärna med lock, så kommer löken att hålla sig längre i kylen, minst 2-3 veckor.