Quinoasallad med fetaost och granatäpple

Då var det måndag igen och dags att komma tillbaka till rutinerna. Idag hade jag en lyxmåndag och var ledig vilket gjorde att jag hann förbereda lite matlådor till veckan. Jag lagar gärna ca 3-4 matlådor åt gången, både att ha till jobbet men även hemma för att spara in tid och hinna med t.ex. träning. 
 
Idag blev det en quinoasallad med bland annat granatäpple, fetaost, grönkål och champinioner. 
 
Ingredienser:
2,5 dl (okokt) Quinoa
150g Sugarsnaps 
5 st Rödbetor 
1 Granatäpple 
50g Grönkål
150g Fetaost
250g Champinioner
Olivolja
Citronjuice
Sesamfrön
Salt & Peppar 
 
 
Koka Quinoan och låt den svalna. Stek under tiden chapminionerna i olijvolja och krydda med salt och peppar. Skär bort den tjocka stjälken på grönkålen och skär grönkålen i mindre bitar. Blanda kålen med lite citronjuice, olivolja, salt och sesamfrön, smaka av och låt stå. Skala och dela rödbetorna i mindre bitar och stek dem i olivolja samt salt och peppar tills de fått en fin yta. Smula fetaosten och skär sugarsnapsen, blanda alla ingredienser i en stor skål och smaka gärna av med lite salt, olivolja och en aning balsamico för den som vill. 
 
 
Näringsinnehåll (per portion): 330 kcal, protein 16g, kolhydrater 30g, fett 11g.